Natte dag

Dag twee in Japan is ook weer voorbij!

Vannacht meerdere keren wakker geworden, en uiteindelijk pas rond half tien eruit gekropen (oeps). Tot ongeveer kwart voor twaalf niks gedaan, en toen verzameld in de ‘common room’, om begeleid te worden door de sensei naar de universiteit!

Het was een lange weg (die ik nu al deels ben vergeten, oepsie), en daar aangekomen, moesten we door naar de 6e verdieping! Hier moesten op aangewezen plekjes zitten, en kregen we uitleg over hoe het er de komende maanden uit gaat zien..
IMG_1569
We zijn ingedeeld in twee groepen; A en B. Ikzelf ben in B beland, maar het maakt eigenlijk niks uit, omdat allebei de groepen van ongeveer 1 tot 5 les hebben (wat jammer is, want dan is al bijna heel onze dag voorbij :'()

Na de uitgebreide uitleg werd ons gevraagd of we zin hadden om vandaag al naar de sakura te gaan, in plaats van morgen, omdat het morgen gaat regenen. Daar hadden we natuurlijk wel zin in, dus we gingen weer naar de begane grond, waar de chauffeur op ons stond te wachten in hetzelfde leuke busje als gister :p
Na een tijd rijden, waren we eindelijk aangekomen bij de parkjes vol met sakura!! Jammer genoeg was het net begonnen met regenen..
IMG_1630 groepsfoto onder de bloesems 🙂

Na de foto hebben de sensei een matje neergelegd, en was het tijd voor sake! Persoonlijk vond ik het niet zó lekker, maar met cola erdoorheen was het prima te doen. 🙂
Toen wij er aankwamen, vond er ook net een bruiloft plaats, en boy, wat zagen ze er mooi uit!
Na de kanpai hadden we nog ongeveer drie kwartier om rond te wandelen door het park, voordat deze op slot zou gaan. Met een paar zijn we nog naar het bovendek gegaan, wat een prachtig gezicht was. Je kon de sakura van boven bekijken en had ook nog een uitzicht over de stad!!
IMG_1680 oeeeee

Rond vijf voor zes was het toch tijd om richting de uitgang te lopen, en onderweg hebben we nog even een bakje takoyaki gekocht bij een kraampje. Deze hebben we zeer romantisch in de regen onder een kersenbloesem gegeten.
IMG_1722 bij de kraampjes

Hierna gingen we op zoek naar een metro/treinstation, omdat het toch ietsjes te ver lopen was terug naar ons verblijf.
Met aardig wat moeite een ov-kaart kunnen regelen, en toen was het tijd om in te stappen. Het blijft grappig om door bijna elke Japanner nagekeken te worden. :’) Bij de trein werden we zelfs ‘gaijin’, buitenlander, genoemd!
Hierna nog even geshopt voor eten en dergelijke, en daarna terug naar onze kamers.

We hadden afgesproken om daarna nog even in de common room te meeten, en hier heb ik een tijdje gedart en gepingponged met Maxime. We kwamen er achter dat er ook een piano stond, dus daar hebben we ook even gebruik van gemaakt. 🙂
Hierna hebben we ook nog even met een groepje gepingponged, maar toen werd het rond half twaalf toch maar tijd om terug te gaan ^^

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *