地震

Afgelopen dinsdag de eerste toets in Japan gehad! Omdat we hem de dag ervoor eigenlijk pas echt op hadden gekregen, was het leren tot laat in de nacht.. Maar de toets bleek uiteindelijk best wel makkelijk te zijn! ^^

Woensdag, net als maandag, niet echt wat meegemaakt, maar donderdag begon het echte werk!!

Omdat we voor vrijdag megaveel huiswerk hadden opgekregen, waren we dit aan het maken in de keuken. Toen begon de tafel te wiebelen, dus natuurlijk dacht ik dat anderen deze aan het bewegen waren. Dit dacht iedereen dus, en we keken elkaar een beetje schaapachtig aan, totdat iemand zei dat het een aardbeving was..!! Dat was wel even schrikken natuurlijk..!!! Er kwamen hier in Fukuoka nog een aantal naschokken, waarvan de ergste 4 op de schaal van Richter was.
Er kwamen gelijk allemaal berichtjes binnen of we okee waren, en de docenten in Leiden hadden ook direct gebeld. Gelukkig waren we allemaal okee, maar het was wel een hele beleving; het voelde aan alsof iemand je stoel heen en weer zat te duwen.. Toen het weer minder was, zijn we toch maar naar bed gegaan.

De volgende dag begon het weer onder de les; er was weer een kleine aardbeving, maar verder niks. ’s Avonds/’s nachts rond een uur of half 2 plaatselijke tijd was het weer zover! Het was nog erger dan de dag ervoor… In Fukuoka 5- op de schaal van Richter. Bij mij zelf is er niks omgevallen, maar bij anderen zijn er dingen uit de kast gevallen.. Mensen gingen ook buiten verzamelen om te kijken of iedereen okee was; wat gelukkig zo was!!
Nu is het toch wel weer laat geworden, en morgen ga ik er al weer vroeg uit! Hopelijk is het vannacht aardbevingloos!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *