分かんない

Gisternacht werden we weer opgeschrikt door aardtrillingen. Er zijn tot nu toe al zo’n 200 naschokken geweest.. Sommigen waren zwaarder dan anderen, maar in Fukuoka waren ze nog redelijk licht; hoogstens een kapotgevallen glas. Maar dit weerhield ons niet ervan om op stap te gaan!

We hadden oorspronkelijk om tien uur afgesproken, maar door miscommunicatie was dit niet helemaal goed gegaan.. Uiteindelijk zijn Marion, Roos, en ik rond kwart voor 11 weggegaan, om toch nog de trein te kunnen halen. Eigenlijk hadden we om 11 uur afgesproken met een Japanner in Dazaifu, maar dit was dus een half uurtje uitgesteld.
Toen we eindelijk waren aangekomen, zijn we met zijn vieren richting een tempel gelopen. Onderweg hebben we met de Japanner, Akihiro, gekletst, en heeft hij ons van alles verteld over de stad! Terwijl we naar de Dazaifu Tenmangu tempel liepen, wees hij ons ook op ‘de meest populaire Starbucks in Japan’; door heel het gebouw hingen allemaal scheve planken, maar deze waren eigenlijk alleen voor de sier. Het was heel raar.
IMG_2322Hierna zijn we doorgelopen naar de tempel. Hiervoor kwamen we bij een paar hele hoge torii, en daarachter een brug, die naar onze bestemming leidde. Deze brug staat bekend als de ‘Lovers Bridge’. Als je hier samen met je grote liefde overheen loopt, zal je nooit uit elkaar gaan. Terwijl we hier overheen liepen, zagen we in het water allemaal Koi (een van de japanse woorden voor liefde) en schildpadden. Je kon ze ook voeren, maar dat hebben we niet gedaan.
IMG_2323Toen we bij de tempel aankwamen, werd ons weer verteld dat je niet op het midden van het pad mag lopen, omdat dit dus de weg van de goden was. Ook heeft hij ons verteld hoe je je moest zuiveren en hoe je moest bidden bij de tempel. Eerst moest je je handen wassen; eerst links, dan rechts, en dan moest je je mond zuiveren. Daarna loop je naar het altaar, gooi je je muntje (het liefst 5 yen, maar 50 is ook goed), buig je twee keer, twee keer klappen en je wens doen, en dan weer een keer buigen.
Hierna heb ik een omamori gekocht voor de studie, en nog een fortune.
Toen zijn ze weer verder gelopen om de rest van Dazaifu te bekijken.
IMG_2326
Hier zijn we een paar winkeltjes in geweest, en hebben we een van de lokale specialiteiten gegeten: Umegae-mochi met groene thee! Ook zijn we de Starbucks even in geweest, en heeft Marion een match-chocolade ijsje gegeten. Na nog even rond te hebben gelopen, zijn we met z’n vieren de trein ingestapt richting Tenjin.

Hier aangekomen zijn we naar de arcade gegaan, en hier gingen we toen bowlen! Het was erg leuk, zo lang geleden dat ik voor het laatst heb gebowld! De uiteindelijk ranking was Akihiro veruit op één, Roos was tweede, ik derde, en Marion vierde.
tenjin
Toen we klaar waren met bowlen, kregen we alle vier twee bonnen; eentje om een keer met de grijphaakmachines te spelen, en eentje waarmee we 10 muntjes kregen om mee te gokken.
Hierna hadden we toch best wel honger, dus gingen we op zoek naar eten! We hadden unaniem besloten om voor yakitori te gaan. Akihiro wist een leuk tentje, dus daar gingen we naartoe.
Hier aangekomen werd er van alles besteld, geen idee wat, maar het was best wel lekker. En we zaten daarna best wel vol!
etenHierna hadden we nog geen zin om naar huis te gaan, dus zijn we weer terug gegaan naar de arcade, om karaoke te gaan doen! We hebben ons redelijk schor gezongen. We kregen een of ander drankje erbij; cola met een bolletje ijs erdoorheen; jammie!!
Ook na karaoke kregen we twee bonnen, en deze hebben we natuurlijk gebruikt. In vergelijking met de eerste keer ging het gokken nu een stuk beter, en we hadden bijna iets gewonnen! We misten nog maar één van de vijf balletjes.. 🙁
Als afsluiting hebben we nog purikura gedaan, en daarna hebben we toch afscheid moeten nemen.
puri

Op zondag ben ik met Hannelieke op  stap geweest.
We zijn eerst naar Hakata gegaan, maar ons doelwit, de Haikyuu purikura, was jammer genoeg weg :'( We zijn wel nog even langs het Pokécenter geweest; een groot deel van de collectie was veranderd in de week dat ik er niet ben geweest..!! Uiteindelijk heb ik een klein knuffeltje van Ditto-Charmander gekocht ^^
Na Hakata zijn we naar Tenjin gegaan, en hebben we daar lekker curry gegeten! En toen zijn we langs de arcade gegaan voor een afsluitende purikura!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *