Dagen zonder bereik

Door een aardbeving zaterdagavond heeft het internet er een hele tijd uitgelegen.. Nu is het eindelijk weer redelijk genoeg om een nieuw blogbericht te schrijven! 😀

Zondag ben ik samen met Hannelieke en Tommey naar Fukuoka Tower gegaan! Dit is een 234 meter hoge toren aan zee, waar je naar het observatiedek kan gaan, en dan over de stad heen kan kijken, en in de verte ook eilanden kan zien. Met de trein en bus zijn we er naartoe gegaan. Bij de toren aangekomen, werd bijna direct aan ons gevraagd of we met de mascotte van Fukuoka Tower op de foto wilden; of course!!
IMG_2442Hierna liepen we naar de balie om kaartjes te kopen voor de lift naar boven. Er werd aan ons gevraagd waar we vandaan kwamen, en toen we zeiden dat we uit Nederland kwamen, kregen we opeens bijna de helft korting!! Dat vonden we natuurlijk heel vervelend.. 🙂
Terwijl we voor de lift wachtten, konden we door het glazen plafond al naar boven kijken.
IMG_2443Na een tijdje te hebben gewacht, gingen we met de lift omhoog. Tijdens de reis werd er over de toren en de omgeving verteld. Halverwege plopten mijn oren, dus we gingen best wel snel omhoog! Boven aangekomen, konden we Fukuoka jammer genoeg niet zo goed zien als gehoopt, omdat het toch best mistig was.. Dit betekent dus dat we nog een keer terug moeten met mooi weer! We hebben alsnog genoten van het uitzicht!
IMG_2449We konden ook nog een verdieping naar beneden, naar de zogenaamde ‘Lover’s Sanctuary’, dus dit hebben we gedaan. Op deze verdieping was een railing waar je een slotje kon ophangen met de namen van jou en geliefde. Ook stond er een groot wit hart van bloemen, waar je hand in hand moest gaan staan, en dan tegelijkertijd aan allebei de kanten een hartje in moest drukken. Als je dit deed, speelde er een muziekje af, en gingen er allemaal lichtjes af. De gedachte erachter was dat je dan voor altijd samen zou blijven met de ander.
IMG_2482Nadat we nog een keer van het uitzicht hadden genoten, gingen we weer met de lift naar beneden.

We hadden verder geen plannen voor de dag, dus zijn we met de bus naar Tenjin gegaan, om hier wat te eten, en weer naar de arcade te gaan ^^

Gister en vandaag ben ik weer druk bezig geweest met school! De opbouw is niet zo snel, maar ik heb toch het gevoel alsof ik al veel heb geleerd!! Omdat alles in het Japans is, en de docenten ook bijna geen Engels kunnen, gaan vooral mijn conversatievaardigheden vooruit 🙂
Er is vandaag ook gewaarschuwd dat het morgen flink gaat regenen. In Nederland gaat dit meestal samen met een lekkere, koele dag, maar in Japan is dit niet zo.. Het is warm, vochtig, en niks droogt goed.. Het regenseizoen in Juni gaat leuk worden, haha!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *