Gouden start

Na een kort weekje les is Golden Week eindelijk begonnen! Een week vol feestdagen, waardoor we dagen vrij van school zijn! 🙂

Donderdag kregen we bezoek van de politie, die ons regels en dergelijke in Japan uitlegde, maar het meeste sprak voor zich.
De eerste feestdag was vrijdag, Showa no hi, en dit was het begin van Golden week! Daarom vierden we dit door donderdagavond all-you-can-eat yakiniku te gaan eten! Om half zeven hadden we met een grote groep afgesproken in Tenjin, om dan gezamenlijk naar het restaurantje te lopen waar we ons vanaf zeven uur negentig minuten helemaal vol konden proppen!
We zaten aan twee lange tafels, en per vier personen kregen we een klein barbecuetje en twee schalen vol met vlees wat we erop konden gooien. We begonnen met iets met varken met een saus eroverheen, kip, nog een vleesje waar ik geen idee van had wat het was, maar het leek op spek, en worstjes! Deze laatsten bleken al snel mijn favorieten te zijn! ^^
Alles was heel snel klaar, en ook kwam er af en toe een mooie steekvlam, welke we vervolgens met ijsklontjes konden doven! 😀
Met deze zelfde selectie, en een kom rijst en wat sla, hebben we het anderhalf uur lekker volgehouden! Aan het eind bleek wel dat mijn buikje het niet echt eens was met al het vet, wat wel jammer was.. :’)
IMG_2497

Vrijdag stond een rondje strand samen met Roos en Marion op de planning! Eerst hebben we een beetje door de stad gelopen, en uiteindelijk kwamen we uit bij het strand, waar we een tijdje op de rotsen hebben gezeten, om van het zonnetje genieten.
We hebben ook besloten om nog een keer terug te komen als het wat warmer is, om te gaan zwemmen in zee 😀
IMG_2536

Het programma van zaterdag bestond uit het bezoeken van honderden boeddhas!
Rond half 11 hadden Marion, Roos, Tommey, en ik afgesproken om op weg te gaan naar de vele boeddhas. Omdat er op internet stond dat deze in Sasaguri waren, zijn we hier naartoe gegaan. Bij het station stond een hele professionele kaart waar de richting van de boeddhas op stond, dus we zijn deze kant op gaan lopen.
Na ongeveer tien minuten wandelen, zagen we opeens een groot beeld boven de huizen uitsteken, dus natuurlijk zijn we hier naartoe gegaan. Het bleek een tempeltje te zijn, met een beeld van zo’n vijf meter(?) hoog!
IMG_2580We kwamen er achter dat we toch niet helemaal de goede kant op waren gelopen, dus zijn we teruggekeerd naar het station, waar ik even op mijn mobiel kon kijken..
We moesten blijkbaar pas twee treinhaltes verder uitstappen, dus dit we gedaan :^) De trein nam ons mee tussen de bergen, en we zagen onderweg ook een hele grote dam. Ook gingen we een stuk met een tunnel door de berg heen, en dit liet onze oren heel erg ploppen; het deed zelfs een beetje pijn!! 🙁 Na ongeveer tien minuten waren we op de goede plek aanbeland; Nanzoin!
Toen we het station uitliepen, zagen we al een deel van de hele grote boeddha, maar dit zou pas het toetje zijn 🙂 We volgden de weg, en kwamen al snel bij het eerste altaar aan. Er liep een pad schuin omhoog, omringt door riviertjes, bruggetjes, en ouderwetse lantarens.
IMG_2616Toen we verder liepen, zagen we nog meer altaartjes. Eentje specifiek voor de kattengod, een ander voor uilen, en nog eentje had een klein bruggetje over een pondje, die helemaal gevuld was met schildpadden!IMG_2627Deze altaartjes lagen aan de ‘grote’ weg van het complex, maar er lagen er ook een paar wat meer verstopt, met alleen kleine, steile weggetjes naar zich toe. Ook was er eentje ín de berg, met een lage tunnel er naartoe, en een waterval vlak bij de ingang. Om hier te komen, moesten we ook met een ijzeren ketting naar beneden klauteren!!
IMG_2670Toen we weer terug keerden naar de grote weg, zagen we de honderden boeddhas. Het waren allemaal kleine beeldjes, in rijen naast elkaar. En tussen al deze beelden, stond een enorm beeld van een van de weergoden. Hierbij hoorde een bijzonder ritueel: er stond een tafeltje met honderd ringen erop. Om te zorgen dat je goed geluk kreeg, moest je honderd rondjes rennen tussen het tafeltje, en een speciale, hele oude boom die een eindje verderop stond. Elke keer dat je een rondje had gemaakt, moest je een van de ringen naar de andere kant schuiven. Dit hebben we helaas niet gedaan..
IMG_2691
Toen we alles aan de ene kant van de berg hadden gezien, gingen we met een lange tunnel naar de andere kant. Toen we uit de tunnel stapten, zagen we links van ons misschien wel een van de meest unreal dingen ooit. Er lag een redelijk meertje in de schaduw, gevuld met koi-karpers, en in het midden was een mini-eilandje met een klein altaartje erop. Rechts van het meertje lag een pad omhoog, overkoepeld door rode torii-poorten, wat het geheel iets fantasierijks gaf.
IMG_2705Na hier uitgebreid te hebben uitgerust, vervolgden we onze reis naar de grote boeddha!
Onderweg kwamen we nog een paar altaartjes tegen, waarvan eentje uit twaalf beelden stond; elk stond voor een ander dier uit de dierenriem. De aap was versierd, omdat het het jaar van de aap is! Ook zagen we een boom die versierd was met honderden origami-zwanen!
IMG_2716We moesten nog een klein stukje doorlopen, en toen kwamen we bij de grootste boeddha die ik tot nu toe heb gezien! Hij was 11 meter hoog, en 41 meter lang!!
IMG_2728Je kon de voeten van de boeddha aanraken, waarschijnlijk voor goed geluk. Er zaten ook hele patronen op de voeten, waar mensen hun vijf yen muntjes op aan het balanceren waren.
Toen we weer terugkeerden, hebben we het pad langs het meertje gevolgd, naar een altaartje met twee kitsune. Het lag helemaal tussen de bomen, na een lang pad, met een aantal bruggetjes en watervalletjes.
IMG_2763Nadat we nog een aantal wat meer verstopte altaartjes hadden bezocht, zijn we teruggekeerd naar het station, en richting Tenjin gegaan, om hier even te verdwalen, en de dag afsluiten met een lekkere hamburger bij de Mac! 🙂

Bij het hostel aangekomen, hebben we nog even nagekletst, maar het werd tijd om nog éven te slapen, aangezien we om 7 uur Japanse tijd onze minors moesten kiezen! De wekker was gezet om half zeven, en totdat het tijd was, in spanning wachten..
Uiteindelijk is het gelukt, en heb ik me aan kunnen melden voor mijn nummer één minor! Ik ga dus volgend schooljaar Game studies doen! ^^
Verder is er vandaag niet heel veel gebeurd, en dan morgen weer naar school! 😮

Share

Eén gedachte over “Gouden start”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *