Druk, druk, druk

Het is weer een tijdje geleden, maar hier is dan eindelijk de langverwachte update van mijn blogje over mijn leven in Nippon!

Vrijdag hadden we les, maar heel veel mensen waren er niet, en uiteindelijk waren we maar met z’n 10en, van de 27… Verder was het wel een leuke les!

Zaterdag ging ik met Willemijn en Hannelieke naar Kawachi Fuji-en! Dit is een privétuin helemaal vol met 23 verschillende soorten Wisteriaplanten! Hier moesten we van te voren een kaartje voor kopen, waar we dus ook de dag ervoor tot half twaalf mee bezig waren, omdat geen enkele winkel in de buurt ze verkocht, terwijl dit wel het geval had moeten zijn.  Onze kaartjes waren geldig tussen twee en vier, dus we moesten rond 10 uur weg om op tijd te komen. Het ging allemaal goed, totdat we in Yahata kwamen. Hier zouden we een busje moeten nemen die ons naar de tuin zou brengen. Er stond echter een hele lange rij, waardoor we niet op tijd zouden komen (omdat er niet heel veel mensen per keer in de bus konden). Daarom hebben we uiteindelijk besloten om een taxi te nemen, die ons voor de deur afzette.
IMG_3165
Het was een ritje van ongeveer een half uur, die ons door de middle of niks bracht.. We reden op gegeven moment langs een groot reservoir, en langs een onsen, totdat we uiteindelijk bij onze bestemming aankwamen.
We waren toen een uur te vroeg, maar we mochten wel gewoon naar binnen. Direct na de ingang waren drie tunnels, waar je door de wisteriabloemen heen kon lopen.
IMG_3191
Het pad liep bergopwaarts, en vanaf boven had je een prachtig uitzicht op de bergen en natuur in de omgeving. Na ruim twee uur te hebben rondgelopen, zijn we (gelukkig) met de shuttlebus weer naar het station teruggekeerd, en zijn we toen doorgegaan naar Hakata, om hier nog even te winkelen 🙂
IMG_3254Toen we ’s avonds terugkwamen, werd er aan me gevraagd of Phoebe bij me kon overnachten (zij en Emma waren voor een weekendje van Nagasaki naar Fukuoka gekomen), dus het werd een gezellige avond.

Zondag ben ik met Phoebe, Emma, en Marion, Tenjin in gegaan, om ze een stukje van Fukuoka laten te zien. We zijn vooral naar winkels geweest die ze hier wel hebben, en niet in Nagasaki, en we hebben de dag af gesloten met een rondje arcade!
IMG_3429

Maandag was een gewone lesdag, en dinsdag ook, met uitzondering van de toets, die ik geloof ik best wel aardig heb gemaakt! 😀

Vandaag zijn we naar de potterij gegaan, maar hier zal ik later meer over vertellen, omdat ik die foto’s eerst nog even op mijn laptop moet zetten (oeps)!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *