Nagasaki!

Het studentenleven in Japan wordt jammer genoeg steeds drukker en drukker met de eindtoets die steeds dichterbij komt.. Nog maar twee weken school, een klein weekje vrij, en dan is het alweer tijd om terug te keren naar Nederland!
Ik loop een beetje (heel erg) achter met mijn avonturen hier, maar ik zal proberen vandaag zoveel mogelijk te vertellen; WHOE!

De vrijdag na het pottenbakken, vrijdag de dertiende, stond er iets speciaals op het programma; een bezoekje brengen aan Phoebe en Emma in Nagasaki! Samen met Marion ben ik vanuit school met de trein naar Tenjin gegaan, waar we de bus zouden nemen naar Shiwa-machi, waar we vervolgens op zouden worden gehaald door Emma en Phoebe. De busreis ging veeeel sneller dan verwacht, ook al duurde het toch echt 2.5 uur.. De weg van de bushalte naar onze verblijfsplaats was bergopwaarts, en met de warmere/vochtigere temperatuur in Nagasaki was dit niet heel fijn.. :’)

De volgende dag stond de wekker al om 8 uur, een beetje vroeg, maar wel genoeg tijd om wakker te worden. Ik bleef zelf bij Phoebe overnachten, en Marion bij Emma. We hadden om 10 uur afgesproken bij het kruispunt, en toen gingen we naar de eerste bezienswaardigheid van de dag; Dejima! Dit is een stukje Nederland in Japan; waar de Nederlanders vroeger (ergens in de 18e eeuw) handel dreven met Japan.
IMG_3448We hebben een beetje rondgekeken, en toen besloten Marion en ik om voor een uurtje een kimono te huren, waarmee we door Dejima mochten lopen, en hier een fotoshoot konden houden! Marion had een zwarte uitgekozen, en ik een rode. We werden er in gehesen door een paar heel lieve vrouwen, en hierna werd ook ons haar nog gedaan! 
IMG_3464
In het eerste gebouwtje hebben we wanna-be kalligrafie gedaan, en zijn we met een aantal oud-Nederlandse spelletjes op de foto gegaan!
Toen we weer naar buiten gingen, was het best wel warm, dus besloot ik om een parasolletje te gaan halen. Deze kreeg ik on the house van de medewerkers ^^ Met parasol in de hand gingen we naar het aansluitende parkje om hier nog wat foto’s te maken.
IMG_3518Na nog even te hebben genoten van het lekkere (veeeeeeel te warme) weer, gingen we weer op pad. De volgende stop; Holland Street!
Er was hier eigenlijk niks te zien, maar de naam was leuk, dus we zijn er naartoe gegaan 🙂
IMG_3613Hierna zijn we naar een Confucius tempel gegaan, met een supergrote draak buiten. En als semi-afsluiter zijn we naar de shop-straat/heuvel gegaan, waar de winkels waren die Castella en glaswerk, de twee specialiteiten van Nagasaki, verkochten.
Als echte ‘afsluiter’ gingen we karaoke doen! En als toetje gingen we bij een ‘echt’ Nagasakiaans restaurantje eten! 😀
IMG_3653Toen was het weer tijd om de dag af te sluiten, want de volgende dag was het weer vroeg opstaan… (泣)

Zondag gingen we naar het pinguinaquarium! Rond tien uur verzamelde we weer bij het kruispunt, en gingen toen met de tram en bus richting het aquarium!
De hokjes voor alle dieren waren een beetje sneu.. Maar de pinguins zelf hadden wel een iets betere leefomgeving.. Er was naast het aquarium een stukje zee (het lag aan zee) speciaal afgeschermd voor de pingus om in te zwemmen. Op gegeven moment was er ook een show, waarbij de beestjes gevoerd werden! Er ging een duiker, ダイバーさん, het water in om visjes te voeren.
IMG_3702Later waren er ook nog een paar andere shows, en we hebben ook een interactieve 3d-film gekeken. Ook hebben we een lekker pinguin-ijsje gegeten, maar helaas was het toen al bijna tijd om afscheid te nemen van de pingus, en weer terug te keren naar ons beginpunt.
IMG_3690We zijn nog naar een shopping mall geweest, en zijn Jacqueline hier tegengekomen. Met z’n allen hebben we toen in een hele grote hal gegeten. Ook een lekkere crepe ging er nog in, maar toen werd het tijd om (door de regen) terug te gaan naar de kamers, om onze tas in te pakken, en dan weer terug te gaan naar Fukuoka.. Het was kort, maar heel erg leuk! 🙂

De week hieropvolgend heb ik niks bijzonders gedaan.. Het begint nu toch echt warm te worden, en er wordt veel huiswerk opgegeven, dus de puf is er doordeweeks jammer genoeg  niet heel erg…

Morgen (hopelijk) de rest! Tot dan! ^o^

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *