Begin van het einde

Het einde van de Japanreis begint er al weer aan te komen.. Nog maar twee weken en dan is het tijd om weer naar huis terug te keren..
Maar eerst een verslagje van de afgelopen tijd!

De 21e ben ik samen met Maxime en Willemijn naar Hakata gegaan. De vorige keer dat we hier waren, was er een tempel waar we heen wilden, maar deze was toen helaas dicht. Maar dit keer waren de deuren open! 😀
De tempel, Tocho-ji, bestond uit een open plaats, met een grote rood-zwarte pagode. We stonden hier naar te kijken, tot een man op ons af liep om te vragen of we een foto wilden van ons voor de pagode!
IMG_3860Hierna liepen we een stukje terug, waar we ergens naar binnen konden. We kwamen in een grote zaal, welke gebruikt werd voor rituelen en dergelijke. Ook was dit de plek waar alle schatten van de tempel (en van de Kuroda clan) lagen opgeborgen. Een vrouw sprak ons aan, en we hebben een tijdje met haar gepraat. Ze sprak vloeiend Engels, maar toen er erachter kwam dat we Japans studeerden, switchte ze om 🙂 Ze vertelde ons dat ze er als non in de leer was, en dat in een gebouwtje naast de zaal een hele grote Boeddha was, met een ‘weg naar hel’. Hier waren we natuurlijk wel geïnteresseerd in, dus na afscheid te hebben genomen, gingen we hierheen.
We moesten een trappetje op, en kwamen toen in een gang waar men wierook kon stoken, dus dit roken we best wel, haha. Een stukje lopen, en we zagen hem; een reusachtige boeddha!!
Het was helaas verboden om foto’s te maken, maar wat we zagen was een hele grote boeddha van 10.8 meter hoog! Dit is de grootste zittende boeddha in heel Japan! Het standbeeld was omringd door allemaal kleine beeldjes, en aan de linkerkant was een doorgang, naar de 地獄道, de weg naar hel. Dit was een slecht-verlichte route langs schilderijen van de verschillende hellen in het boeddhisme. En, zoals de non ons ook had verteld, was het laatste stuk een soort doolhof. Maar dan niet verlicht. We zagen helemaal niks, en moesten zo de uitgang vinden op de tast. Dit stuk was bedoeld dat Boeddha je de weg naar het licht zou leiden, in plaats van dat je naar de hel zou gaan.
We hebben hierna nog even bij de tempel rondgelopen, en zijn toen nog even de stad in gegaan. Mijn grootste aanwinst van de dag: een boek met bladmuziek van Pokémon!! ^^
IMG_3816

De zondag erna was een speciaal evenement..: een barbecue georganiseerd door Sharely, de plek waar we verblijven! Het begon rond één uur, en er was vanalles! Van gebakken kip en soba, tot gepofte aardappelen en vis!! Er werden allemaal dingen op de barbecues gegooid, en vervolgens werd het verdeeld onder iedereen! Helaas was het erg warm, en heb ik daardoor niet veel gegeten, maar het was zeker wel gezellig!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *