Muzikale boeddhas

Vrijdag 27 mei begon het echte werk: de interviews!! Team 鬼 zou naar Hakata gaan, in de omgeving van tempels, en team 切 in de omgeving rond school.
Aan het eind van de dag waren de uitkomsten heel verschillend.. Misschien kwam het doordat er bij de tempels 1) bijna geen mensen waren en 2) niemand tijd had, maar wij hadden uiteindelijk maar twee mensen kunnen interviewen. Het andere groepje, daarentegen hadden 20(!!) mensen weten te ondervragen. Ze waren ook naar de dichtbijzijnde universiteit geweest, en hier hadden heel veel mensen wel een paar minuten van hun leven over om de vragen te beantwoorden!

Om even een break te nemen van alles, zijn Maxime, Willemijn, en ik, zaterdag even op stap geweest! We zijn naar Higashi-ku geweest, een plaatsje vlak aan zee, waar een paar wat grotere tempels waren. Het lag in de middle of nowhere, en de ‘stad’ bestond uit een lange, brede weg met een paar zijstraten en een soort buitenwijkje.
IMG_3900We gingen eerst naar de tempel, waar op dat moment een ritueel plaatsvond, dus hebben we er eerst en rondje omheen gelopen. Er was een paar meter hoog (waarschijnlijk brons) standbeeld, en een paar kleine altaartjes. Ook stonden er veel altaartjes naast elkaar, elk versierd met een aantal boeddhistische relieken; het meest opvallend waren de spiegels!
Toen de ceremonie voorbij was, zijn we nog even naar binnen geweest om daar rond te kijken. Heel de buitenkant was versierd met een soort kraampjes, maar veel hebben we niet kunnen zien, omdat er allemaal mensen druk bezig waren..
IMG_3916
IMG_3954Toen we de tempel, en een eeuwenoude boom, hadden gezien, een omikuji hadden vastgebonden, en een mamori hadden gekocht, gingen we weer verder op reis. We zijn de straat verder uitgelopen, en kwamen toen bij de zee uit! Willemijn en ik konden ons niet inhouden om deze eventjes aan te raken; échte Japanse zee..!!
IMG_3982 IMG_3983
Hierna zijn we nog even naar Hakata geweest, en hebben we hier nog geshopt, en curry bij Coco gegeten! 🙂

Zondag was een echte rustdag, eentje die ik blijkbaar meer nodig had dan verwacht..! 😮

De maandag daarop was het tijd voor interviews: part 2! Dit keer gingen beide groepjes rond school mensen ondervragen! De eindscore: 鬼:12 切:10!
’s Avonds gingen we met heel onze groep in de keuken zitten, want we moesten dinsdag voor 11 uur onze tekst voor de presentatie van vrijdag al inleveren..! Het was redelijk chaotisch, maar uiteindelijk zijn we eens geworden over de informatie die we zouden gaan vertellen! Ook de powerpoint was al redelijk af; alles hoefde alleen nog maar even mooi te worden afgewerkt, en opgestuurd!
Dinsdag kregen we feedback, en verbeteringstips van de docent, en woensdag hebben we de finishing touch gemaakt!
IMG_4028
Woensdagavond stond er weer iets speciaals voor ons op de planning!! De vice-president van school had er voor gezorgd dat we met de hele groep naar een voorstelling van Drum Tao, een taiko-groep, konden gaan! Het was zo awesome, dat ik er gewoon geen woorden voor heb… Na school zijn we naar Tenjin gegaan, waar we om 6 uur moesten verzamelen bij Akros, waar het plaats zou vinden. Hier kregen we de tickets van de sensei, en gingen we naar binnen. Ik zat zelf op de tweede verdieping, aan de zijkant, dus als ik een beetje over het randje keek, kon ik alles heel goed zien!!
IMG_4033IMG_4036Om stipt 7 uur begon het. Het podium was leeg, maar de drummers liepen op de begane grond tussen de mensen door, richting het podium. Toen ze daar eenmaal waren, begon het pas echt!
Alle muziek was supervet!! Naast de taiko waren er ook koto, een traditioneel Japans instrument (lijkt een beetje op een harp), fluiten, en dansers!!
Het klinkt misschien redelijk eenvoudig, maar het liep allemaal zo goed in elkaar over!! Naast de mannen waren er ook vrouwen die meededen, zowel met de taiko, als met de dansen! Iedereen was heel erg gespierd, en zeer lenig, dus we waren allemaal erg onder de indruk..!
Rond negen uur was het afgelopen; veel te snel naar mijn idee.. :'(
De groep maakt redelijk veel tours wereldwijd, dus als ze weer een keer naar Europa gaan, wil ik eigenlijk weer er naar toe!! 😀
IMG_4044IMG_4037

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *